Algemene informatie

HV Rapiditas is een vereniging die in 1984 is ontstaan na een fusie tussen 3 van de 4 handbalverenigingen uit Weert. De verenigingen HV Megacles, Weert ‘77 en Quick hebben destijds de handen ineengeslagen en hebben ondertussen hun 25 jarig jubileum als HV Rapiditas mogen vieren.

Momenteel bestaat de vereniging uit 10 jeugdteams, 5 senioren teams en 2 dames recreanten teams en 1 heren recreanten team. HV Rapiditas beoefent breedtesport: plezier in het spel, persoonlijke ontwikkeling én je thuis voelen binnen de vereniging staan voorop.  Het credo binnen Rapiditas is dan ook: ‘Meer dan handbal alleen!’.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij niet prestatiegericht zijn. De Dames 1  komen uit in de Eerste klasse van Limburg, de Heren 1 in de Tweede Divisie en dat is een hele prestatie. Echter, wij  willen graag prestatief én recreatief ingestelde sporters de mogelijkheid bieden om hun sport uit te oefenen. Rapiditas biedt handbal voor iedereen en van alle niveaus.

Naast de spelende teams zijn er ook veel vrijwilligers actief binnen de vereniging. Zonder deze vrijwilligers zou Rapiditas niet kunnen voortbestaan en zij vormen dan ook een essentieel onderdeel van de vereniging.

Correspondentieadres HV Rapiditas:

Maigret Vranken