Vertrouwenspersoon

Het gaat niet altijd goed tussen trainer en team, tussen teamleden onderling of tussen ouders en vereniging. Het kader binnen Rapiditas doet haar uiterste best, maar er kunnen zich situaties voordoen dat iemand nodig is die in vertrouwen geraadpleegd kan worden. Bij seksuele intimidatie, hardnekkig pesten of bij getroebleerde communicatie. Natuurlijk probeer je het eerst zelf op te lossen, met de betreffende persoon in gesprek te komen. Maar als het niet lukt dient er een onafhankelijk iemand te zijn, een vertrouwenspersoon waarbij je je verhaal kwijt kunt.

De vertrouwenspersoon voor onze vereniging is Jeannie Jacobs. Omdat zij wellicht niet bij iedereen bekend is, hebben we haar gevraagd om zich kort aan jullie voor te stellen:Vetrouwenspersoon

Ik ben Jeannie Jacobs – de Graef, getrouwd met Ton Jacobs en samen hebben we drie kinderen.

Verder ben ik werkzaam bij Gilde Opleidingen, bij de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Ik vind het leuk om jongeren te begeleiden in hun groei naar volwassenheid. Omdat ik het belangrijk vind dat mensen op een prettige manier met elkaar omgaan, heb ik toegezegd de vertrouwenspersoon van HV. Rapiditas te zijn. Natuurlijk hoop ik dat ik weinig te doen krijg, want dat betekent dat mensen zich goed voelen bij de vereniging en met elkaar. Luna. Bijna 40 jaar ben ik bij de vereniging betrokken geweest, eerst als speelster, later als teambegeleidster, trainster en coach.

Veel sportplezier!

Jeannie