Corona maatregelen

Update 23-03-2021
Na de persconferentie van dinsdag 23 maart zijn er helaas nog geen versoepelingen te melden voor sporters.
Vanaf 16 maart mogen de 27 jarige en ouder op een sportaccommodatie afzonderlijk trainen in groepjes van maximaal 4. Dat is de enige verruiming van afgelopen maand.

Verder werd aangegeven dat de huidige maatregelen minimaal blijven gelden tot 20 april. Dat betekent dat van de geplande verkorte competitie, vanaf 10 april, in ieder geval de eerste 2 spelrondes worden geannuleerd. De planning van deze competitie zal op korte termijn te vinden zijn op de website van het NHV.

Update 25-02-2021
Na de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft het bestuur besloten om buitentrainingen vanaf 1 maart weer toe te staan. De trainingen worden opgestart voor de leden tot en met 26 jaar!!
De TA is nu druk bezig met het maken van een trainingsschema voor alle teams.

Hierbij zijn de volgende regels van toepassing:

• Sporten mag alleen buiten
  • Tijdens het sporten mag normaal spelcontact
  • Blijf thuis bij verkoudheid of griep
  • Halen en brengen van sporters: Kiss & Ride
  • Geen toeschouwers bij de trainingen

Vanaf 13 jaar geldt ook:

• Houd 1,5 meter afstand tot volwassenen (boven 26 jaar)

Update 04-02-2021
De persconferentie van afgelopen dinsdag heeft er niet toe geleid dat er op het gebied van trainingen etc. wijzigingen zijn. Heel jammer. Ook de gemeente en het NHV handhaven de huidige situatie.

Update 13-01-2021

Jammer genoeg is er voorlopig nog geen zicht op het hervatten van trainingen en wedstrijden. Gisteravond heeft het kabinet de lockdown verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Dat maakte premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie. Deze verlenging is nodig om het aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.

Update 14-10-2020
Op dinsdagavond 13 oktober om 19.00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De aangekondigde maatregelen zullen in ieder geval de komende vier weken van kracht zijn en gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00 uur.

Deze maatregelen hebben gevolgen voor de handbalsport. Alle handbalcompetities van het NHV worden per direct stilgelegd tot en met 10 november. Dit geldt voor alle competities van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, op alle niveaus.

Jeugd tot en met 17 jaar mag door blijven trainen in teamverband, hierbij zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.

Naast de sportkantines moeten nu ook de douches en kleedkamers gesloten worden.

Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. Het NHV werkt de mogelijke scenario’s uit voor het vervolg van de competitie.  De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie.

Lees meer op onze Corona Protocol pagina >