Bestuur & Commissies

Binnen Rapiditas moeten een hoop dingen geregeld worden. Hiervoor hebben we onder andere het bestuur en de Technische Commissie (TC). Naast het bestuur en de TC hebben wij ook nog een aantal andere commissies; de vrijwilligers-, activiteiten-, sponsor-, communicatie-, kantine- en Bospopcommissie. Ook is al vele jaren een combinatiefunctionaris gekoppeld aan onze vereniging.

Bestuur

Het bestuur heeft de taak om te vereniging te leiden (besturen), uiteraard samen met alle andere vrijwilligers. Zij zijn het aanspreekpunt voor instanties van buitenaf, zoals bijvoorbeeld het NHV, de gemeente en andere belangstellenden. Doel van het bestuur is door het handelen en leidinggeven, de club voor iedereen op zijn niveau, aantrekkelijk te maken en een warm thuis te bieden.

Ralf Baten
Voorzitter
Maigret Vranken
Secretaris
Rolf Willekens
Penningmeester
Vince Verspeek
Bestuurslid
Nikki Lenders
Bestuurslid

Technische Commissie(TC)

Naast het bestuur kent HV Rapiditas ook een Technische Commissie (TC). De TC heeft als doel het dagelijks bestuur te adviseren over het beleid op handbaltechnisch gebied.

Rapiditas is dé handbalvereniging van de regio Weert waar iedereen de ruimte heeft om het beste uit zichzelf te halen; zowel op recreatief als prestatief niveau. De 1e teams en A-jeugd spelen op een hoog niveau. Alle trainingen zijn van kwalitatief hoog niveau en gebaseerd op het technisch beleid van de vereniging.

Afdelingscommissies
Jeugd t/m D

Moniek van der Lans
Ilona Maatman
Arno Smiet

Dames vanaf C-jeugd

Dalou van den Bosch
Kim Snijders
Joëlle Velter

Heren vanaf C-jeugd

Vince Verspeek
Marco van Knippenberg
Jaime Christianen

Overig

Ton Schepens – Wedstrijdsecretariaat
John Carli – Contactpersoon Scheidsrechters
Suzan Stultiëns – Materiaalbeheerder

Vrijwilligerscommissie

Het spreekt vanzelf dan een vereniging zoals HV Rapiditas waar jezelf handbalt of waar je zoon of dochter speelt, alle faciliteiten biedt om dit met zoveel mogelijk plezier te doen. Het in goede banen leiden van een vereniging vergt veel tijd en werk. Het besturen, organiseren, leiden en begeleiden van de verschillende taken kost enorm veel personele kracht. Al dit werk wordt vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan. Dit zijn vooral leden zelf, maar ook ouders van leden steken hun handen uit de mouwen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de vereniging kan blijven functioneren.

De vrijwilligerscommissie bewaakt het vrijwilligersbeleid, en ondersteunt de diverse commissies met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Op termijn is het een belangrijk aandachtspunt om ervoor te zorgen dat er een dusdanige vrijwilligers structuur gerealiseerd wordt waarin ieder verenigingslid een vrijwilligersbijdrage levert waaraan hij/zij plezier beleeft.

Leden Vrijwilligerscommissie

Joëlle Velter
Miranda Velter
Maigret Vranken
Nathalie Smit

Ons vrijwilligersteam versterken?
We zijn op zoek naar “nieuwe” vrijwilligers maar ook naar mensen die al actief zijn binnen onze club. Heb je interesse om iets voor Rapiditas te betekenen, stuur een bericht naar secretaris@hvrapiditas.nl. We gaan samen op zoek naar een taak waar we jouw kwaliteiten kunnen gebruiken.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert diverse activiteiten voor (oud)leden van onze vereniging. Doel is om op een leuke en gezellige manier de binding binnen de vereniging te bevorderen.
Denk hierbij aan de seizoensopening , sinterklaasviering, Oliebollenmixtoernooi en het jeugdkamp. Het maakt de vereniging alleen maar leuker als mensen elkaar kennen en het gezellig hebben.

Leden Activiteitencommissie

Mijke Mans
Claudia Rappange
Iris Weekers
Joëlle Velter
Miranda Velter

Sponsorcommissie

Sponsoren leveren een grote bijdrage aan het bestaan van HV Rapiditas. Dankzij sponsoren is het o.a. mogelijk om activiteiten te organiseren of trainingsmogelijkheden te creëren. De (financiële) ondersteuning is zeer welkom voor de club. De leden van de sponsorcommissie gaan proactief op zoek naar nieuwe sponsoren en onderhouden contacten met de huidige sponsoren. Verder neemt zij initiatief voor diverse sponsoracties voor extra financiële middelen.

Leden Sponsorcommissie

Jack Hermans (voorzitter)
Ralf Baten
Thijs Vranken
Jaime Christianen
John Koppen
Linda Lahaije

Communicatiecommissie

De communicatiecommissie houdt onze leden, onze sponsors en onze vrijwilligers op de hoogte van wat er intern gebeurt. Ook is de communicatiecommissie verantwoordelijk voor de website, social media en alles dat de vereniging communiceert. Deze communicatie verloopt onder andere via deze website, onze Facebookpagina (Handbalvereniging Rapiditas),
Instagram (HV Rapiditas) en een nieuwsbrief. Wil jij contact met deze commissie? Stuur dan een e-mail naar  communicatie@hvrapiditas.nl 

Leden Communicatiecommissie

Binie Hermans
Juliëtte Raeven
Linda Lahaije
Sofie de Leede
Sander Steenbakkers – Beheer website

Kantinecommissie

De kantinecommissie binnen onze vereniging is verantwoordelijk voor het open houden van onze kantines. We runnen twee kantines; in St. Theunis en bij sporthal Aan de Bron. Hoewel kantine Aan de Bron een iets andere insteek heeft dan St. Theunis, komt het op hetzelfde neer. We willen graag de kantine open hebben tijdens onze wedstrijden en toernooien om zo onze gasten een lekker kopje koffie of thee te kunnen aanbieden.

Met vele vrijwilligers en ouders die met hun teams de kantinediensten draaien, is het heel vaak heel gezellig in de kantines!

Leden Kantinecommissie

Maigret Vranken
Debbie Lindt
Nathalie Smit

Bospop commissie

De Bospop Commissie mag de 24-uurstent organiseren voor Bospop. Dit houd in dat wij voor de campinggasten, festival vrijwilligers en bezoekers het eten en drinken verzorgen, zoals uitsmijters, koffie, friet, nasi, bami, etc. En dat alles onder het genot van een drankje. En na afloop van de optredens gaan wij nog even door en is er in de 24-uurs tent een afterparty.

We starten in het najaar met de voorbereidingen van Bospop voor het volgend jaar, de werkzaamheden bestaan uit: Overleg met de Bospop organisatie, inkoop van drank en eten, zorgen voor de inschrijvingen, zusterverenigingen aanschrijven om mee te helpen, indeling van de werkzaamheden, muziek in de tent, opbouw van de catering in de tent zodat alles werkt, etc.

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we jullie hulp heel hard nodig. Je mag mee helpen vanaf 15 jaar en je werkt in diensten van 8 uur. Dus geef je weer op zodra het kan!

Leden Bospopcommissie

Jack Mennen – Voorzitter Bospopcommissie
Geert Janssen – Ondersteuning
Leo Penninkx – Ondersteuning
Marco van Knippenberg – Ondersteuning
Maaike van Knippenberg – Ondersteuning

Combinatiefunctionaris

Vanaf 2012 is er binnen onze vereniging de mogelijkheid om een combinatiefunctionaris in te zetten. Een combinatiefunctionaris legt de verbinding met andere organisaties en verenigingen om elkaar te versterken. De combinatiefunctionaris die binnen HV Rapiditas actief is legt vooral de verbinding met het onderwijs (door het geven van clinics tijdens de gymlessen en het naschoolse aanbod). Deze vorm van ledenwerving wordt gecombineerd met de promotie van het Handbal tijdens diverse evenementen. Daarnaast wordt de expertise van de combinatiefunctionaris op diverse manieren ingezet o.a. (jeugd) kaderleden begeleiden en binnen de TC.

Miranda Velter-Lamerikx
m.velter@puntwelzijn.nl
06-30221843

Vacatures

We zijn bijna altijd wel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in het bestuur, de TC, als trainer of voor Bospop. Bekijk hieronder openstaande vacatures en voel je vrij om ons een mailtje te sturen voor meer informatie!

Waar zijn we naar op zoek?
Wij zoeken 2 personen die samen met het huidige bestuur en passend binnen onze missie verder leiding en richting willen geven aan de vereniging. Specifieke aandachtspunten zijn onder meer het vrijwilligersbeleid. En je bent bereid gemiddeld ongeveer 2 uur per week te besteden aan deze klus.

Wat breng jij mee?
Ervaring voor de functies is niet vereist, wel een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen, het liefst in combinatie met de nodige humor.

Interesse?
Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

Zowel onze C1 als C2 is nog op zoek naar een coach voor hun wedstrijden op de zaterdag. Beide teams worden getraind door Fleur Colbers en Esther Langeslag, maar zij zoeken nog hulp bij het coachen. Wie wil hen helpen bij het coachen? Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

Met spoed gezocht! Dit enthousiaste meidenteam (ong. 14-16 jaar) traint op woensdag en vrijdag om 19:00 uur en zoekt iemand die er samen met hun een sportief en leuk seizoen van wilt maken. Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

We zoeken iemand die op termijn de taken wil overnemen van onze E-jeugd contactpersoon. Hierbij ben je verantwoordelijk voor alle zaken die overkoepelend zijn aan alle E-teams. Je bent de schakel tussen de technische afdeling en het kader van de teams. Interesse? Mail naar secretaris@hvrapiditas.nl

Vind jij het leuk om mee te helpen zodat bij de meiden en damesteams vanaf de C-jeugd alles in goede banen geleid wordt? Laat het ons dan weten, we zoeken hier nog versterking. Mail naar secretaris@hvrapiditas.nl