Bestuur & Commissies

Binnen Rapiditas moeten een hoop dingen geregeld worden. Hiervoor hebben we onder andere het bestuur en de Technische Afdeling (TA). Naast het bestuur en de TA hebben wij ook nog een aantal andere commissies, zoals de activiteiten-, sponsor-, communicatie-, kantine- en bospopcommissie.

Bestuur

Het bestuur heeft de taak om te vereniging te leiden (besturen), uiteraard samen met alle andere vrijwilligers. Wij zijn het aanspreekpunt voor instanties van buitenaf, zoals bijvoorbeeld het NHV, de gemeente en andere belangstellenden. Doel van het bestuur is door het handelen en leidinggeven, de club voor iedereen op zijn niveau, aantrekkelijk te maken en een warm thuis te bieden.

Herman Wessels
Voorzitter
Maigret Vranken
Secretaris
Ralf Baten
Penningmeester
Ron Bindels
Bestuurslid
Miranda Velter
Bestuurslid
Bekijk onze wervingsvideo

Technische Afdeling (TA)

Naast het bestuur kent HV Rapiditas ook een Technische Afdeling (TA). De TA heeft als doel het dagelijks bestuur te adviseren over het beleid op handbaltechnisch gebied.

Rapiditas is dé handbalvereniging van de regio Weert waar iedereen de ruimte heeft om het beste uit zichzelf te halen; zowel op recreatief als prestatief niveau. De 1e teams en A-jeugd spelen op een hoog niveau. Alle trainingen zijn van kwalitatief hoog niveau en gebaseerd op het technisch beleid van de vereniging.

Afdelingscommissies
Jeugd t/m D

Chris van de Groes
Ilona Maatman
Merle Verbeek

Dames vanaf C-jeugd

Marleen Smolenaers
Esther Langeslag
Pauline Kneepkens-Jacobs – Voorzitter TA

Heren vanaf C-jeugd

Wordt later ingevuld.

Overig

Ton Schepens – Wedstrijdsecretariaat
Miranda Velter
– Combinatiefunctionaris
John Carli
– Contactpersoon Scheidsrechters
Suzan Stultiens – Materiaalbeheerder
Detlef Hartmann – Wedstrijdomlijsting

Bekijk onze wervingsvideo

Vrijwilligerscommissie

Het spreekt vanzelf dan een vereniging zoals HV Rapiditas waar jezelf handbalt of waar u/je zoon of dochter speelt, alle faciliteiten biedt om dit met zoveel mogelijk plezier te doen. Het in goede banen leiden van een vereniging vergt veel tijd en werk. Het besturen, organiseren, leiden en begeleiden van de verschillende taken kost enorm veel personele kracht. Al dit werk wordt vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan. Dit zijn vooral leden zelf, maar ook ouders van leden steken hun handen uit de mouwen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de vereniging kan blijven functioneren.

De vrijwilligerscommissie bewaakt het vrijwilligersbeleid, en ondersteunt de diverse commissies met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Op termijn is het een belangrijk aandachtspunt om ervoor te zorgen dat er een dusdanige vrijwilligers structuur gerealiseerd wordt waarin ieder verenigingslid een vrijwilligersbijdrage levert waaraan hij/zij plezier beleeft.

Ons vrijwilligersteam versterken?
We zijn opzoek naar “Nieuwe” vrijwilligers maar ook naar mensen die al actief zijn binnen onze club. Laat wat van je horen! We gaan samen opzoek naar taak waar we jouw kwaliteiten kunnen gebruiken.

Activiteitencommissie

De activiteiten commissie organiseert diverse activiteiten voor (oud)leden van onze vereniging. Doel is om op een leuke en gezellige manier de binding binnen de vereniging te bevorderen.
Denk hierbij aan opening seizoen, sinterklaasviering, mixtoernooi en jeugdkamp. Het maakt de vereniging alleen maar leuker als mensen elkaar kennen en het gezellig hebben.

Leden Activiteitencommissie

Moniek van der Lans (voorzitter)
Claudia Rappange
Iris Weekers
Joëlle Velter
Maigret Vranken
Miranda Velter
Tonny Julicher

Bekijk onze wervingsvideo

Sponsorcommissie

Sponsoren leveren een grote bijdrage aan het bestaan van HV Rapiditas. Dankzij sponsoren is het o.a. mogelijk om activiteiten te organiseren of trainingsmogelijkheden te creëren. Zij zijn dus hard nodig voor de club. De leden van de sponsorcommissie gaan proactief op zoek naar nieuwe sponsoren en onderhouden contacten met de huidige sponsoren. Verder neemt zij initiatief voor diverse sponsoracties voor extra financiële middelen.
Leden Sponsorcommissie

Osvaldo Gomes – Algemeen

Bekijk onze wervingsvideo

Communicatiecommissie

De communicatiecommissie houdt zich nu vooral bezig met website beheer: zorgen dat er een nieuwe website komt en dat de vormgeving en content up-to-date is. Daarnaast gebruiken we Facebook als medium voor het plaatsen van artikelen en het delen van andere berichten. Binnenkort komt er ook een Instagram pagina.

We geven 3 à 4 keer per jaar een nieuwsbrief uit en evt. gaan we weer wedstrijdbulletins maken voor DS1 en HS1 met de bekende ‘Avondjes Rapiditas’.

Leden Communicatiecommissie

Ron Bindels – Algemeen en beheer facebook
Chantal Reemers – Ondersteuning
Sander Steenbakkers – Beheer website

Bekijk onze wervingsvideo

Kantinecommissie

De kantinecommissie binnen onze vereniging is verantwoordelijk voor het open houden van onze kantines. We runnen twee kantines, St. Theunis en de kantine bij sporthal Aan de Bron. Hoewel kantine Aan de Bron een iets andere insteek heeft dan St. Theunis, komt het op hetzelfde neer. Kantine open hebben tijdens onze wedstrijden en toernooien om zo onze gasten een lekker kopje koffie of thee te kunnen aanbieden.

Met vele vrijwilligers en ouders die met hun teams de kantinediensten draaien, is het heel vaak heel gezellig in St. Theunis. De kantine bij Aan de Bron bemannen we pas vanaf dit seizoen. Op tijden dat wij de sporthal huren, staat Rapiditas achter de bar, op tijden dat VC Weert de hal huurt, staat de bemanning van hun klaar voor de gasten.

Leden Kantinecommissie

Herman Wessels – Algemeen
Maigret Vranken – Algemeen

Bekijk onze wervingsvideo

Bospop commissie

De Bospop Commissie mag de 24 uurstent organiseren voor Bospop. Dit houd in dat wij voor de campinggasten, festival vrijwilligers en bezoekers het eten en drinken verzorgen, zoals uitsmijters, koffie, friet, nasi, bami, etc. En dat alles onder het genot van een drankje. En na afloop van de optredens gaan wij nog even door en is er in de 24-uurs tent een afterparty.

We starten in het najaar met de voorbereidingen van Bospop voor het volgende jaar, de werkzaamheden bestaan uit: Overleg met de Bospop organisatie, inkoop van drank en eten, zorgen voor de inschrijvingen, zusterverenigingen aanschrijven om mee te helpen, indeling van de werkzaamheden, muziek in de tent, opbouw van de catering in de tent zodat alles werkt, etc.

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we jullie hulp heel hard nodig. Je mag mee helpen vanaf 15 jaar en je werkt in diensten van 8 uur. Dus geef je weer op zodra het kan!

Leden Bospopcommissie

Jack Mennen – Voorzitter Bospopcommissie
Geert Janssen – Ondersteuning
Leo Penninkx – Ondersteuning
Marco van Knippenberg – Ondersteuning
Maaike van Knippenberg – Ondersteuning

Bekijk onze wervingsvideo

Combinatiefunctionaris

Vanaf 2012 is er binnen onze vereniging de mogelijkheid om een combinatiefunctionaris in te zetten. Een combinatiefunctionaris legt de verbinding met andere organisaties en verenigingen om elkaar te versterken. De combinatiefunctionaris die binnen HV Rapiditas actief is legt vooral de verbinding met het onderwijs (door het geven van clinics tijdens de gymlessen en het naschoolse aanbod). Deze vorm van ledenwerving wordt gecombineerd met de promotie van het Handbal tijdens diverse evenementen. Daarnaast wordt de expertise van de combinatiefunctionaris op diverse manieren ingezet o.a (jeugd) kaderleden begeleiden en binnen de TA.

Miranda Velter-Lamerikx
m.velter@puntwelzijn.nl
06-30221843

Vacatures

We zijn bijna altijd wel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in het bestuur, de TA, als trainer of voor bospop. Bekijk hieronder openstaande vacatures en voel je vrij om ons een mailtje te sturen voor meer informatie!

Waar zijn we naar op zoek?
Wij zoeken 2 personen die samen met het huidige bestuur en passend binnen onze missie verder leiding en richting willen geven aan de vereniging. Specifieke aandachtspunten zijn onder meer het vrijwilligersbeleid. En je bent bereid gemiddeld ongeveer 2 uur per week te besteden aan deze klus.

Wat breng jij mee?
Ervaring voor de functies is niet vereist, wel een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen, het liefst in combinatie met de nodige humor.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste coach voor een DC 2 team. We hebben 19 enthousiaste dames C spelers (13-15 jaar) die erg veel zin hebben in het nieuwe handbalseizoen. We spelen voornamelijk op zaterdag. Beide teams worden getraind door Renee v.d. Groes en Suzan Stultiens, maar zij zoeken nog hulp bij het coachen. Wie wil hen helpen bij het coachen van de DC2. Meld je bij Marleen Smolenaers: smolenaersm@gmail.com.

We hebben al enkele enthousiaste trainers, maar gezien de flinke aanwas van extra jeugd, hebben we ondersteuning nodig. Dit is een uurtje per week op woensdag van 17.45 tot 18.45 uur. Bij interesse kun je contact opnemen met Chris van de Groes: cvdgroes@hotmail.com.

Dit seizoen spelen we 4-5 keer een F toernooi in Weert. Dit zijn enkele zaterdagochtenden tussen ongeveer 9 en 11 uur, waarbij je zorgt dat wedstrijden op tijd beginnen, er is een spellencircuit waarbij de kinderen begeleid kunnen worden. Bij interesse kun je contact opnemen met Chris van de Groes: cvdgroes@hotmail.com.

Er wordt een trainer en coach gezocht voor de heren senioren 2: een enthousiaste groep, welke een mix is van jongere spelers en een groep jongens met wat meer ervaring. Er zit genoeg talent (merendeel heeft op hoger niveau gehandbald in het verleden) en fanatisme in deze groep, om te promoveren naar de hoofdklasse; wat dan ook het doel is. Ze trainen twee keer per week fanatiek en met een hoge opkomst. Ben jij degene die we zoeken? Als je interesse hebt, neem dan contact op met vinceverspeek@gmail.com.